#

Торгівельна війна з боку Польщі серйозно б'є по "Миронівському хлібопродукту"

23.02.2024 10:40
Торгівельна війна з боку Польщі серйозно б'є по "Миронівському хлібопродукту"
Фото з мережі Інтернет

Торгівельна війна з боку Польщі серйозно б'є по найбільшому виробнику та експортеру курятини з України "Миронівському хлібопродукту"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Agronews".

Поляки звинувачують компанію МХП у перенасиченні їхнього ринку українською курятиною. 

Крім того підкреслюється, що ця компанія була одним з головних отримувачів допомоги в 2022 року від ЄБРР, що виділив 890 млн доларів кредиту українському агробізнесу. Вона отримала понад 20% всіх кредитів ЄБРР за останні два роки. 

За словами польського опозиційного депутата Януша Ковальського, птахівництво в Польщі розвалюється, а українські компанії “збагачуються”. 

Водночас виконавчий директор МХП Джон Річ не погодився, що бізнес компанії підриває виробництво в Польщі. На його думку, експорт МХП загалом не вплинув на ціни в ЄС, оскільки МХП по суті відібрала певну частку ринку в інших експортерів, замістивши їх. 

Проте Річ додав, що у випадку, якщо ЄС відновить обмеження на імпорт української курятини, то МХП переорієнтує експорт на ринки Саудівської Аравії і інші, де попит зростає.

Нагадаємо, що за ініціативи Київської обласної військової адміністрації відбувся семінар для представників бізнесу "Екологічне маркування та єдиний ринок ЄС".

Читати "Моя Київщина" у Facebook