#

Триста відсотків премії: білоцерківці дізналися про розміри винагород міської влади (ВІДЕО)

03.06.2018 13:29
Триста відсотків премії: білоцерківці дізналися про розміри винагород міської влади (ВІДЕО)

Активіст з Білої Церкви через суд отримав доступ до всіх розпоряджень міського голови, де фігурували й розміри премій та надбавок для посадових окладів  чиновників міськвиконкому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киев власть".

Цивільний активіст Богдан Яременко через суд отримав доступ до всіх розпоряджень міського голови Білої Церкви Геннадія Дикого, в тому числі про премії для чиновників міськради за кілька років і деякі його "здивували". За словами авторів сюжету, розпорядженням мера чиновникам щомісяця встановлювалися надбавки до посадового окладу і премії, які часом перевищували 400%.

"Слухай, ти не будеш дивитися на зарплату, що там дві тисячі гривень. Ти дивись, що ти можеш 300% премії отримати, йди і працюй на благо громади. В чому питання? Ви наймаєте людей, ви робите так, щоб їм комфортно працювалося, не питання. Але це не повинно бути секретом для жителів міста, ось і все", - переконаний Богдан Яременко.

З документів, які отримав Богдан Яременко видно, що премії мали тенденцію до збільшення до кінця року.

"Головною метою було допомогти міському голові Білої Церкви виконати свої передвиборні обіцянки", - пояснив мотиви свого вчинку Богдан Яременко.

Провівши опитування на вулиці, журналісти з'ясували, що жителі міста інформацію про премії чиновників сприйняли однозначно негативно.

Міська влада хоч і дала доступ до розпоряджень міського голови після рішення суду, але на сайті міськради їх так і не розмістила.

У вересні 2017 року Білоцерківському міськрайонному суді розглядалася справа про адміністративне корупційне правопорушення Геннадія Дикого. Йому засуджували за ведення підприємницької діяльності при роботі на посту мера Білої Церкви.

Навесні 2018 року слідчі Київського обласного управління Державної фіскальної служби (УКРІНФОРМ) обшукали міськраду Білої Церкви. Були вилучені документи, що стосуються підприємств, які співпрацюють з міськрадою і підозрюються в ухиленні від податків. Мер Геннадій Дикий вважає, що таким чином хтось тисне на міськраду.

Відзначимо, Дикий був висунутий на пост мера Білої Церкви "Об'єднанням "Самопоміч". У другому турі виборів він переміг Костянтина Єфименка, який працював в 2010-2014 роках першим заступником у міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: