#

Триває відбудова пошкодженого росією ліцею у Красилівці (ФОТО)

14.03.2024 16:17
Триває відбудова пошкодженого росією ліцею у Красилівці (ФОТО)
Фото з місця подій

У селі Красилівка Броварського району триває відбудова ліцею, який був пошкоджений внаслідок російської військової агресії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

До війни у закладі навчалося понад 450 школярів. Оскільки будівля була значно пошкоджена, продовжувати освітній процес тут було небезпечно.

Споруда зазнала значних руйнувань у березні 2022 року. Вибуховою хвилею тут було пошкоджено стіни та покрівлю, вибито 70% вікон. Протягом 2022 року були відновлені та відремонтовані всі віконні блоки. Покрівлю частково полагодили коштом місцевого бюджету, але через отримані руйнування заклад все одно потребував капітального ремонту та термомодернізації. 

На початку 2024 року розпочався капітальний ремонт даху з утепленням фасаду Красилівського ліцею. Роботи виконуються коштом UNITED24. Підрядник вже провів підготовчі роботи,  демонтував пошкоджену покрівлю над приміщенням спортзалу та виконав 60% гідроізоляції фундаменту. 

Наразі будівельники ремонтують покрівлю над приміщеннями харчоблоку, їдальні та спортивної зали — продовжують демонтувати пошкоджені елементи та встановлювати крокви. Також працюють над спорудженням вентиляційних каналів, гідроізоляції горища та демонтажу всіх вхідних груп закладу.

Процес відбудови інтенсивно продовжується. З 2023 року навчання в Красилівському ліцеї проводиться в змішаному форматі. Відновлення будівлі освітнього закладу дасть змогу забезпечити доступ до навчання в очній формі для всіх учнів населеного пункту.

Нагадаємо, що "Кока-Кола" інвестувала 3 млн доларів у відбудову дитсадочка на Броварщині.

На зображенні може бути: склад лісоматеріалів

На зображенні може бути: склад лісоматеріалів та текст

На зображенні може бути: 1 особа

Читати "Моя Київщина" у Facebook