#

ТрО Кагарличчини відповіла на звинувачення про побиття неповнолітнього

01.09.2022 20:30
ТрО Кагарличчини відповіла на звинувачення про побиття неповнолітнього
Фото з мережі Інтернет

Тероборонівці Кагарлицької громади відповіли на звинувачення місцевої активістки Віри Губанової про побиття ними на блокпосту 15-річного Андрія Сегіда із села Халча

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагадаємо, що декілька днів тому тероборона зупинила неповнолітнього хлопця на дорозі додому за декілька хвилин до початку комендантської години. За словами активістки Віри Губанової, охоронці громади почали нецензурно лаяти та принижувати дитину, а також батька хлопця за його активну громадянську позицію. Один із них навіть вдарив Андрія в обличчя.

Представники місцевої теороборони надали свою версію подій того вечора:

О 22:55 хлопцю зробили зауваження, що незабаром починається комендантська година. 15-річний одразу почав просити, щоб його відпустили, інакше він подзвонить своєму батьку, який неодноразово погрожував ТрО. Після розмови з батьком почалася словесна перепалка, де ми повели себе некоректно і дозволили зайві емоції.

За словами тероборони, у телефонній розмові батько продовжив погрожувати їм, не підбираючи цензурної лексики. На прохання забрати дитину, чоловік відповів: "Я завтра приїду до тебе додому".

Втім, охоронці громади визнають, що не повинні були піддаватися провокаціям, й розмова з дитиною мала б проходити у більш стриманій та культурній формі. Поряд із тим, цивільні жителі повинні розуміти специфіку їхньої роботи:

Через військовий стан на блокпості немає освітлення, тому на кожний підозрілий шум чи світло ми беремо зброю і займаємо позиції. 0 22:55 в бік села Халча рухався невідомий об’єкт, без будь-якого освітлення. Затриманим, виявися 15-річний Андрій Сегіда на велосипеді без фар, який за даними свідків відпочивав у селі Слобода, та вживав алкогольні напої зі своїми неповнолітніми друзями.

Окрім того, тероборона каже, що ця сім’я вже не вперше порушує комендантську годину та стверджує, що війни немає. За їхніми словами, два тижні тому о 23:35 на блокпості зупинили батьків хлопця. Тоді батько поводив себе неадекватно, агресивно спілкувався і погрожував ТрО.

Насамкінець тероборонівці спростували звинувачення про те, що на блокпосту вони були п’яними:

Ще була теза про те, що хлопці на посту були у стані алкогольного сп’яніння. Через конфліктну ситуацію приїжджала поліція і дві мобільні групи. Вони бачили у якому стані люди на блокпості. Не було жодної підозри чи зауваження.
Читати "Моя Київщина" у Telegram