#

Туреччина допоможе відбудувати Романівський міст на Бучанщині

18.08.2022 19:20
Туреччина допоможе відбудувати Романівський міст на Бучанщині
Президенти Зеленський і Ердоган

Туреччина допоможе Україні відбудовувати зруйновану інфраструктуру, в тому числі, у Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ОП.   

У Львові у присутності президентів Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь Туреччини у повоєнній відбудові України.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив:

Туреччина – наш стратегічний союзник. Ми вдячні турецьким партнерам за готовність до співпраці у відбудові зруйнованої Росією інфраструктури. Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови.

Першим проєктом з відбудови стане міст в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення. В ОП заявили, незабаром буде створена спільна українсько-турецька робоча група, яка працюватиме над залученням турецьких інвестицій у конкретні проєкти.

Нагадаємо, що керівництво Київщини провело зустріч з представниками Чеської Республіки на чолі з заступником Міністра закордонних справ Чехії Ярославом Курфюрстом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook