#

"У 2020 році пріоритетом стане питання харчування дітей", - Чернишов

19.12.2019 09:50
"У 2020 році пріоритетом стане питання харчування дітей", - Чернишов
Фото з місця події

У середу, 18 грудня, в Ірпені відбувся форум "Якісне харчування — здорова дитина", де одним із ключових питань діяльності Київської облдержадміністрації стала реформа шкільного харчування в наступному році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Київську обласну держадміністрацію.

Як зазначається, у форумі взяли участь керівництво КОДА та Київської облради, представники міністерств України та Державної служби якості освіти, працівники ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, місцевих органів управління освітою, а також представники міжнародних організацій, освітніх закладів і наукових установ.

Під час заходу голова КОДА Олексій Чернишов оглянув сучасне технологічне обладнання, посуд та інвентар провідних європейських виробників, що використовуватимуть в навчальних закладах. Він підкреслює, що реформа шкільного харчування є однією з тих важливих змін, що наразі впроваджується в сучасні українські школи.

Також Чернишов нагадав, що найближчим часом Кабінет Міністрів має визначити перелік харчових продуктів, не рекомендованих для реалізації у закладах освіти. Але крім неякісної продукції українські школи стикаються з проблемами невідремонтованих приміщень їдалень, харчоблоків, внутрішніх санвузлів.

"Тому вкрай важливо на обласному та місцевому рівнях систематично проводити навчання персоналу в сфері дитячого харчування. На мою думку, це найважливіше питання сьогоднішнього Форуму. Воно винесене на найвищий рівень і потребує якнайшвидшого розв’язання. І Уряд готовий нам допомогти", - зазначив керівник Київської ОДА.

За словами голови КОДА, органам виконавчої влади та місцевого самоврядування необхідно в найкоротші терміни проаналізувати ситуацію з харчуванням учнів, а також передбачити у місцевих бюджетах відповідні кошти для якісного і здорового харчування та оновлення матеріально-технічної бази.

У межах форуму відбулися також численні виставки й презентації, зокрема, продукції вітчизняних виробників харчової промисловості та нового меню, що розроблене фахівцями закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Довідково: Партнерський форум соціально-освітніх інновацій "Якісне харчування – здорова дитина. Healthy Food: Healthy Child" організований Київською обласною державною адміністрацією та Департаментом освіти і науки КОДА.

Мета заходу — реалізація державної політики щодо створення в закладах освіти безпечного для життя і здоров’я дитини середовища, запровадження регіональних соціально-освітніх трансформацій та нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів і вихованців закладів освіти Київщини. Колегії департаменту освіти і науки щороку розглядають на засіданнях питання організації харчування, видають накази щодо дотримання вимог законодавства при організації харчування.

У 702 закладах загальної середньої освіти області  навчається 223 тис учнів. За оперативною інформацією у 2019-2020 навчальному році гаряче харчування отримують 132 тис учнів.

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації від 13.09.2019 № 235 протягом вересня-грудня здійснюється перевірка стану організації харчування у закладах освіти області.

Також нагадаємо, що 17 грудня, на вулиці Соборна, 63-65 в Ірпені знесли водонапірну вежу, споруду ще 50-х років минулого сторіччя, яку неодноразово обіцяли реконструювати.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: