#

У 2023 році громади Київщини отримали втричі більше дотацій, ніж до великої війни (ФОТО)

04.03.2024 20:27
У 2023 році громади Київщини отримали втричі більше дотацій, ніж до великої війни (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

У 2023 році громади Київщини отримали майже втричі більше базових дотацій, ніж до повномасштабного вторгнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на рух "Чесно".

За період повномасштабного вторгнення кількість громад, які отримують базові дотації, збільшилася з 38% до 43%.  Найбільше базових дотацій отримали три міські та дві селищні громади. Ірпінська, Бородянська та Бучанська — деокуповані громади, які зазнали критичних руйнувань. Також дотації отримали Тетіївська та Коцюбинська громади.

У 2024 році крім базових передбачено ряд інших дотацій та субвенцій, які будуть перераховані громадам із центрального бюджету. Зокрема, дотація на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих і тимчасово окупованих територіях.  З-поміж громад Київщини дотацію отримають Бучанська громада (31,5 млн гривень) та Гостомельська громада (49,5 млн гривень). 

У порівнянні з середніми показниками по країні громади Київщини мають досить високий рівень фінансової стійкості, незважаючи на зростання диспропорцій у розвитку та збільшення залежності від центрального бюджету. 


Нагадаємо, що у Бучанському районі двоє підрядників ошукали громаду, привласнивши на 250 тисяч гривень на ремонті укриття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram