#

У 46 закладах первинної меддопомоги на Київщині підтримають ментальне здоров'я пацієнтів

06.02.2024 17:20
У 46 закладах первинної меддопомоги на Київщині підтримають ментальне здоров'я пацієнтів
Фото з місця події

46 закладів первинної меддомоги Київщини законтрактовані по 51 пакету супроводу та лікування дорослих і дітей з психічними розладами на первинному рівні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Такою інформацією під час візиту до Фастівської амбулаторії №2 поділилася заступниця голови КОДА Леся Карнаух. На прикладі медзакладу презентували результати підготовки сімейних лікарів до надання послуг з підтримки ментального здоров’я.

Наразі вже понад 2 000 медичних фахівців в області отримали сертифікат курсу від ВООЗ "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP".

У Фастівській громаді відповідне навчання пройшли 38 команд фахівців первинної галузі – це лікарі та медичні сестри. Медики відзначають, що нові компетенції якісно вплинули на взаємодію із пацієнтами.

Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?", ініційована Першою Леді Оленою Зеленською, реалізується у тому числі за підтримки проєкту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я".

Нагадаємо, що переселенці із Донбасу, що зустріли початок повномасштабної війни в Ірпені, у 2022 році відкрили благодійний фонд та допомагають жителям деокупованих територій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook