#

У аеропорту "Борисполь" чоловік намагався вивести з України 970 пачок цигарок (ФОТО)

15.08.2019 11:53
У аеропорту "Борисполь" чоловік намагався вивести з України 970 пачок цигарок (ФОТО)
Фото з місця події

У чоловіка, який прямував до Литви, в пункті пропуску "Бориспіль" працівники митного поста вилучили 250 пачок цигарок "МАRVEL" та 720 пачок "СOMPLIMENT BLU" на загальну суму понад 992 тисячі гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

970 пачок цигарок знаходилося у чоловіка, особи без громадянства, який проживає у Литві. Авіапасажир відлітав на батьківщину і для проходження митного контролю скористався спрощеною системою "зелений коридор", чим засвідчив, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.

Нагадаємо також, що працівники митниці у пункті пропуску "Бориспіль" зафіксували спробу незаконного ввезення фітнес-браслетів на територію України іноземкою.

Під час здійснення вибіркового митного контролю громадянину було задано запитання щодо наявності в нього товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, на що він відповів, що має при собі тютюнові вироби. Після цього пасажиру було запропоновано пред’явити їх. В службовому приміщенні митниці ним було видано 250 пачок цигарок "МАRVEL" та 720 пачок "СOMPLIMENT BLU", що знаходилась у валізі громадянина (ручній поклажі) без ознак приховування.

На зазначених цигарках були відсутні марки акцизного податку. Отже, дані факти дають підстави вважати, що ці тютюнові вироби без марок акцизного податку, які переміщувались зазначеним громадянином, були раніше незаконно ввезені на митну територію України. 

Таким чином, громадянин придбав та перевозив цигарки , які ввезені на митну територію поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 484 Митного кодексу України. Тютюнові вироби, які переміщувалися незаконно, вилучені до винесення судом рішення у справі. Всього з початку року Київською митницею ДФС складено 21 протокол про порушення митних правил, де предметом порушення були тютюнові вироби, на загальну суму понад 992 тисячі гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: