#

У "Антонова" вперше замовили літаки для української армії

29.12.2020 19:40
У  "Антонова" вперше замовили літаки для української армії
Фото з місця події

Стало відомо, що сьогодні, 29 грудня, за участі президента України Володимира Зеленського вперше за роки незалежності держава замовила у "Антонова" три нові українські літаки Ан-178, які отримає армія

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу президента України.

Підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством "Антонов" про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України відбулося за участю Володимира Зеленського.

ЗСУ отримають три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які планують використовувати для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим.

Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути, – наголосив Глава держави перед церемонією підписання документа, яка відбулася на ДП "Антонов".

У майбутньому, за словами очільника держави, такі державні замовлення мають бути не сенсацією, а нормою. Тому він запропонував державним замовникам продовжити роботу щодо нових контрактів на виготовлення Ан-178 уже з наступного року, а уряду – опрацювати питання про створення у 2021 році української авіакомпанії, яка користуватиметься літаками "Антонова".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський призначив 12 суддів у місцевих загальних судах на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: