#

У Баришівці в лікарні встановили апарат ШВЛ для дітей

17.04.2020 10:50
У Баришівці в лікарні встановили апарат ШВЛ для дітей
Фото з місця події

Учора, 16 квітня, до Баришівської ЦРЛ нарешті надійшов апарат штучної вентиляції легень для дітей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Баришівська селищна рада" у Faсebook.

Наразі у Баришівській ЦРЛ знаходяться 5 апаратів штучної вентиляції легень, вони всі в робочому стані й готові до екстреної експлуатації.

Зі слів Баришівського селищного голови Олександра Павловича Вареніченка :

"Апарати ШВЛ потрібні для надання меддопомоги хворим з дихальною недостатністю, яку викликає ураження коронавірусом, бо навіть в Італії, яка входить до 20-ки найрозвиненіших країн світу не вистачає головного – апаратів штучної вентиляції легень. Саме ці апарати й рятують людей, підтримуючи їх доти, доки організм не виробить власний імунітет проти вірусу й антитіла не знищать сам вірус.В реанімаціях таке обладнання дихає замість людей щодня, навіть коли немає пандемій, епідемій, коли нам з вами, здається, нічого боятись зовсім".

Також повідомляється, що з метою запобігання пандемії COVID-19 Баришівська селищна рада робить усе можливе, аби подбати про здоров’я своїх жителів та забезпечити усім необхідним обладнанням і засобами захисту КНП "Баришівську ЦРЛ".

Нагадаємо, що у зв'язку з стрімким поширенням коронавірусної інфекції на території Баришівської ОТГ відкрили центр психологічної підтримки для медиків та працівників у сфері торгівлі.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: