#

У Баришівській ОТГ створили психологічний центр

07.04.2020 16:50
У Баришівській ОТГ створили психологічний центр
Фото з мережі Інтернет

У зв'язку з стрімким поширенням коронавірусної інфекції на території Баришівської ОТГ відкрили центр психологічної підтримки для медиків та працівників у сфері торгівлі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ULEAD Київський регіональний офіс" у Facebook.

"Медик, як будь-яка пересічна людина, в різних життєвих ситуаціях має свої страхи і час пандемії коронавірусної інфекції не виняток. Такі страхи можуть даватись в знаки при виконанні професійних обов’язків і заважати працювати, бо людина бореться з внутрішніми проблемами. Добре, що є волонтери, які можуть психологічно підтримати медпрацівників. З огляду на досвід країн, які вже зіткнулись з короновірусом бачимо, що багато медиків страждають від професійного вигорання і їм вкрай необхідна допомога", - пояснює головна лікарка КНП "Баришівська центральна районна лікарня Баришівської селищної ради" Галина Буняк.

Варто зауважити, що консультації у центрі надаватимуть два провідні сертифіковані психологи абсолютно безкоштовно. Ба більше, усі бесіди будуть проводитися за допомогою вайберу, скайпу, месенджеру та по телефону. Слід сказати, що наразі розробляється також механізм залучення психологів освітніх закладів. 

"Створення психологічного центру в Баришівці, на мій погляд, є необхідним кроком. За нинішніх умов є дуже важливим, щоб люди мали, куди звернутися за допомогою й не залишатися на самоті зі своїми важкими переживаннями, тривогою, страхами, роздратуванням. Тим більше, що сучасні технології кризового консультування дозволяють надавати таку підтримку", - говорить психолог Центру Ірина Кузніцова.

До Центру звертаються люди з проханням допомогти врегулювати емоційний стан, знизити тривожність, просять консультацій щодо психогігієни, гігієни сну, підтримки у запобіганні конфліктів в родині, супроводження у прийнятті рішень щодо пристосування до нових умов, створення альтернативних планів на випадок хвороби, безробіття тощо.

Слід сказати, що зараз розглядається ініціатива щодо подальшого функціонування Центру навіть після завершення карантину.

Нагадаємо, що в Баришівському районі оперативники спільно з дільничними офіцерами поліції затримали зловмисників, які перебували в розшуку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: