#

У Баришівській ОТГ запустили пілотний Державний аграрний реєстр

18.02.2020 06:42
У Баришівській ОТГ запустили пілотний Державний аграрний реєстр
Фото з місця події

Учора, 17 лютого, в Баришівці на базі ЦПР "Мрія" зібралися аграрії громади, щоб протестувати Державний аграрний реєстр

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Баришівська селищна рада" у Faсebook.

У січні цього року стартував тестовий етап впровадження Державного аграрного реєстру, у якому може зареєструватись кожен охочий за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Запуск Реєстру передбачений Указом Президента України №837/2019 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави".

Зазначається, що Державний аграрний реєстр — це електронний майданчик, завдяки якому аграрій зможе легко, швидко та зручно отримувати державну підтримку та взаємодіяти з органами державної влади.

Інструмент сприятиме створенню прозорої системи земельних відносин та покликаний зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою та зручною.

За допомогою Аграрного реєстру планується спростити доступ до банківського фінансування, запровадити програми таргетованої державної підтримки, оцінювати їх ефективність. Також цей інструмент сприятиме виправленню помилок у Держгеокадастрі.

Сервіс працюватиме за принципом "єдиного вікна". Після реєстрації Реєстр надаватиме користувачу інформацію про нього з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав, Реєстру тварин, зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо. Планується, що Реєстр буде доповнено функціоналом замовлення державних послуг, які необхідні для ведення сільськогосподарського господарства.

На базі ЦПР "Мрія" зібралися аграрії громади, щоб протестувати даний проект. На початку заходу до всіх присутніх звернулася начальник управління економічного розвитку, залучень інвестицій та фінансів Надія Михайлівна Слухай, яка розповіла агровиробникам як буде зручно отримувати державну підтримку, користуючись цим сервісом.

"Через особистий кабінет агровиробник зможе ефективно та швидко комунікувати з органами державної влади, слідкувати за новинами, державною підтримкою, ділитися інформацією. Вже зараз пілотний проект може допомогти аграріям у ключових речах", — прокоментував дану подію Баришівський селищний голова Олександр Павлович Вареніченко.

Агровиробники громади навіть під час заходу почали тестувати пілотний Державний аграрний реєстр.

Також нагадаємо, що Баришівський селищний голова Олександр Вареніченко підписав меморандум про співпрацю та партнерство з Головним управлінням Національної поліції в Київській області та Баришівською ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: