#

У Баришівському районі сільський голова провів найшвидшу сесію в Україні (ВІДЕО)

29.01.2020 09:57
У Баришівському районі сільський голова провів найшвидшу сесію в Україні (ВІДЕО)
Фото з місця події

У Баришівському районі голова Семенівської сільської ради Микола Кочерга провів позачергову сесію за дев'яносто секунд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Новий погляд".

На відео з сесії видно, як сільський голова оголошує депутам зареєструватися, але ніхто не реєструється, але кворум є. Далі без Гімну, без урочистого відкриття, без голосування за початок сесії, без голосування за затвердження порядку денного сесії, у переповненому сільському клубі приймає рішення про приєднання, до сусідньої Студениківської громади, при тому, що половина присутніх селян проти такого об’єдання.

Видно, що чоловік із мікрофоном дуже поспішає. Сільський голова Микола Кочерга командує хто "За" "депутати і так дальше". На відео видно, що голосує 20 осіб, при тому, що згідно сайту Семенівської сільської ради до складу ради входить лише 14 депутатів, і як переконують жителі села, один депутат давно склав свої повноваження.

Сільський голова не запитує хто "Проти", "Утримався", і не називає конкретної кількості депутатів, що проголосували "ЗА".

У селян це викликало сміх, тим більше, що 5 депутатів взнак протесту взагалі, зі слів селян, не брали участь у голосуванні. І очільник села відразу закриває сесію

Це найшвидше голосування в історії сесій сільських рад в Україні. Щоб її провести сільському голові знадобилося лише 90 секунд.

Також нагадаємо, що 21 січня стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський призначив головою Баришівської районної державної адміністрації Валентину Зозулю.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: