#

У Березані в міській лікарні працює відділення амбулаторного гемодіалізу (ФОТО)

12.02.2020 08:31
У Березані в міській лікарні працює відділення амбулаторного гемодіалізу (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У Березанській міській лікарні у відділенні амбулаторного гемодіалізу встановленні апарати "штучна нирка", які за чотири години очищають кров від шкідливих речовин та рятують життя людям хворим на ниркову недостатність

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Київської обласної ради.

Кілька разів на тиждень пацієнти, хворі на ниркову недостатність, із Березані, Згурівського, Переяслав-Хмельницького, Баришівського районів, приїжджають до Березані, аби пройти сеанс.

У діалізному залі встановлено апарати "штучна нирка" виробництва Японії. Вони стають життєво необхідними для пацієнтів з гострою та хронічною нирковою недостатністю. Загалом, процедура очищення крові від шкідливих речовин займає чотири години.

Враховуючи постійне зростання захворюваності на ниркову недостатність, у відділенні заплановано збільшення кількості апаратів "штучної нирки". Адже завдання замісної ниркової терапії не просто зберегти життя пацієнту, а й соціально адаптувати його.

Розширення відділення амбулаторного гемодіалізу міської лікарні суттєво поліпшить умови та якість надання спеціалізованої допомоги хворим з нефрологічною патологією на територіальному рівні, дозволить уникнути постійних поїздок до Києва або до Білої Церкви.

У відділенні амбулаторного гемодіалізу КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради" можна безкоштовно отримати спеціалізовану допомогу. Детальну інформацію можна отримати за телефоном 097-102-21-85 (завідувач відділення гемодіалізу Михайло Анатолійович Захарчук).

Також нагадаємо, що у місті Березань зареєстровано новий індустріальний парк "Місто скла".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: