#

У Білій Церкві чоловік поглумився над державним прапором (ВІДЕО)

20.11.2020 08:30
У Білій Церкві чоловік поглумився над державним прапором (ВІДЕО)
Фото з місця події

Нещодавно в Білій Церкві чоловік зірвав державний прапор України біля скульптури, присвяченої Героям Небесної Сотні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Пам’ятник Героям Небесної Сотні у місті Біла Церква був встановлений у 2016 році на кошти громадських активістів та міських жителів. Автором роботи став білоцерківський скульптор, котрий був активним учасником Революції Гідності.

Правоохоронці провели необхідні слідчо-оперативні заходи. У результаті поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 42-річний місцевий мешканець, який неодноразово був засуджений за скоєння майнових злочинів.

Зловмисник, перебуваючи у Парку Слави у стані алкогольного сп’яніння, зірвав Державний прапор біля інсталяції, присвяченої Героям Небесної Сотні, а потім його спалив.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Слідчі Білоцерківської поліції повідомили фігуранту про підозру.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Крім того, поліцейські передали працівникам управління благоустрою Білоцерківської міськради новий прапор України, аби він знову замайорів над скульптурою, присвяченою Героям Небесної Сотні.

Також нагадаємо, що в місті Біла Церква поліцейські за порушення ПДР зупинили авто ВАЗ, де за кермом сидів чоловік, який нещодавно вийшов із в’язниці.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: