#

У Білій Церкві підвищився вміст діоксиду азоту в повітрі

15.07.2020 13:30
У Білій Церкві підвищився вміст діоксиду азоту в повітрі
Фото з мережі Інтернет

У червні поточного року на двох постах міста Біла Церква та на одному посту в містах Бровари і Обухів проводилися спостереження за станом забруднення атмосферного повітря

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГЦО імені Бориса Срезневського, під час досліджень визначався вміст чотирьох основних домішок (завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту) і вміст важких металів.

У місті Біла Церква у червні було відібрано і проаналізовано 576 проб, у Броварах – 234 проби, у Обухові – 288 проб повітря. Загальний рівень забруднення повітря за ІЗА в містах Біла Церква, Бровари та Обухів оцінювався, як низький. Середньомісячні концентрації діоксиду азоту становили: у Білій Церкві – 2,6 ГДКс.д., Обухові – 2,5 ГДКс.д., в Броварах – 2,2 ГДКс.д.

Середній вміст діоксиду сірки у містах контролю був на рівні 0,6-0,9 ГДКс.д., оксиду вуглецю 0,2-0,6 ГДКс.д., завислих речовин – 0,4-0,5 ГДКс.д. Максимальна разова концентрація діоксиду азоту в Білій Церкві досягала 1,5 ГДКм.р. Максимальні разові концентрації інших речовин не перевищували відповідні ГДКм.р. Порівняно з травнем 2020 р. в усіх містах контролю у повітрі підвищився вміст діоксиду азоту, у Броварах дещо підвищився вміст завислих речовин та діоксиду сірки, в Обухові – завислих речовин. У порівнянні з червнем 2019 р. в Обухові підвищився вміст діоксиду азоту. Вміст інших забруднювальних домішок у містах контролю коливався у незначних межах.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури було  направлено до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка у вчиненні незаконної порубки дерев.

Читати "Моя Київщина" у Facebook