#

У Білій Церкві в новому році можуть виникнути труднощі із теплопостачанням

31.12.2020 10:20
У Білій Церкві в новому році можуть виникнути труднощі із теплопостачанням
Фото з мережі інтернет

"Білоцерківська Теплоелектроцентраль" різко збільшила борги за газ та поставила під загрозу постачання тепла та гарячої води мешканцям Білої Церкви вже у січні 2021 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Нафтогазу України.

У повідомленні сказано, що загальна заборгованість підприємства сягає майже 0,6 млрд грн. Мінімальний платіж для забезпечення безперебійного газопостачання у січні – 163 млн гривень.

БілТЕЦ не виконує жодної з вимог щодо розрахунків для отримання природного газу. У жовтні та листопаді 2020 року підприємство взагалі не платило за газ. Це свідчить, що обов’язкові для ТЕЦ за законодавством України поточні рахунки із спеціальним режимом використання не працюють, – йдеться у повідомленні.

Отже, якщо оплати не буде, то Білоцерківська ТЕЦ має самостійно припинити газоспоживання з 7 години 1 січня 2021 року, тобто транспортування та розподіл природного газу можуть бути припинені у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних операторів газотранспортної системи та газорозподільних мереж.

Нафтогаз вжив усіх можливих заходів для уникнення загрозливої ситуації, що склалася у місті Біла Церква внаслідок грубого порушення ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" вимог чинного законодавства та умов укладених з компанією договорів постачання природного газу. Ми закликаємо власників підприємства та новообрану місцеву владу негайно втрутитися у ситуацію, що може зіпсувати новорічні свята десяткам тисяч мешканців міста. Сподіваюся, що вирішити проблему допоможе урядовий антикризовий штаб, що вже розпочав роботу, – наголосив перший заступник голови правління Групи "Нафтогаз" Сергій Перелома.

Нагадаємо, що у Білоцерківській міської раді відбулося засідання комісії, на якому розглядали проєкт бюджету Білоцерківської міської територіальної громади та з’ясували, що 23 млн грн податку доведеться повернути "Укрзалізниці".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: