#

У Білій Церкві відкрилася виставка "Азов - Янголи Маріуполя"

16.11.2023 20:20
У Білій Церкві відкрилася виставка "Азов - Янголи Маріуполя"
оголошення

15 листопада у виставковій залі бібліотеки-філії №5 міста Білої Церкви відбулося відкриття виставки "Полк Азов – Янголи Маріуполя", присвяченої героїчному подвигу бійців окремого загону спеціального призначення Національної Гвардії України "АЗОВ"  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт міської ради Білої Церкви.

Автор і організатор серії виставок "Полк Азов - Янголи Маріуполя", мама полеглого бійця полку Азов Владислава Литвиненка з позивним "Вектор" - Віра Литвиненко наголосила, що виставка створена родинами захисників Азовсталі, поділилася як відбувався процес її організації та в яких містах виставку вже було презентовано. 

До слова було запрошено маму загиблого білоцерківця Дмитра Круковського - Галину Круковську, яка розповіла про життя сина, його службу у Полку "Азов" до повномасштабного вторгнення, як він воював на Азовсталі та що було вже у полоні, у якому він провів 86 днів, поки ворог цинічно не забрав його життя 29 липня 2022 року під час теракту в Оленівській колонії.

Депутат Білоцерківської міської ради, мама захисника Маріуполя, бійця бригади "АЗОВ" – Леся Крижешевська,  разом з білоцерківськими родинами, чиї рідні були на Азовсталі, також звернулася до присутніх. Вона відмітила, що воїни Полку "Азов" були і  залишаються справжньою елітою українського війська. Крім того, Леся Крижешевська повідомила, що днями було ідентифіковано тіло загиблого 15.04.2022 року бійця "Азову" Олега Ратушинського (позивний "Дим"). Його  поховання  відбудеться 18.11.2023р. 

Хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих цивільних і військових, мужніх захисників незалежності й територіальної цілісності України.

Виставка діятиме до 15 грудня ц.р. у виставковій залі бібліотеки №5 (просп. Незалежності, 55),  з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00.

Читати "Моя Київщина" у Facebook