#

У Білій Церкві вимагають передати Спасо-Преображенський собор ПЦУ (ВІДЕО)

12.04.2023 11:30
У Білій Церкві вимагають передати Спасо-Преображенський собор ПЦУ (ВІДЕО)
Спасо-Преображенський собор

Учора, 11 квітня, біля Спасо-Преображенського Собору міста Біла Церква зібрались представники громадськості із закликами залишити Собор духовенству Білоцерківської Єпархії Української Православної Церкви, або ж перейти до лав ПЦУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Громадськість мотивувала це приналежністю церкви до московського патріархату та, як повідомила представник ініціативної групи громади міста Ірина Савченко, що канонічний зв'язок церков ворогуючих сьогодні країн не розірвано. В ході було сформовано два табори протистоянь, де учасники відстоювали свої позиції, на жаль, не завжди коректно.

Благочинний міста Біла Церква та голова адміністративної служби Білоцерківської Єпархії закликав людей єднатись, що наразі дуже важливо для Перемоги нашої країни і не йти на провокації, які на релігійному грунті починають нас роз'єднувати. Та повідомив, що ще 27 травня 2022 року після вторгнення, єпископат УПЦ прийняв рішення про цілковите відмежування від московського патріархату, де священники самостійно обираються українським єпископатом та отримали адміністративну незалежність.

А ось громадський діяч  Геннадій Прищепчук, звертає нашу увагу на позицію місцевої влади. Він вважає, що саме місцеві керівні органи, мають прийняти відповідні рішення для врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, що народний депутат звернувся до Міністра Клименка щодо корупції серед патрульних поліцейських Білої Церкви після скандалу зі штраф-майданчиком.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram