#

У Білій Церкві визначили лауреатів літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького

18.12.2023 15:50
У Білій Церкві визначили лауреатів літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького
Тетяна Строкач, Ольга Мірошніченко

Сьогодні, 18 грудня, у Білій Церкві оголосили лауреатів літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького у кількох номінаціях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Біла Церква - БЕЗ ТАБУ.

Премію лауреатам в розмірі 5 тис грн призначено:

  • Тетяні Строкач  - за твори, надруковані у літературному альманасі "Про що гудуть сирени України", літературно-художньому виданні "Соняховий лев", збірки дитячих творів з українським колоритом "Казкові вечорниці" та Всеукраїнських дитячих журналах. Головний вагомий доробок Тетяни Строкач – поезія, яку вона завжди охоче презентує білоцерківцям. Її книги є у фондах бібліотек міста та користуються популярністю серед читачів. Її творчість вивчається по всій країні, адже твори надруковані у підручниках для учнів початкових класів.
  • Ользі Мірошніченко - за вагомий внесок у розвиток сучасного хореографічного  мистецтва, значні досягнення та високий професіоналізм. Колектив "Fly Dance Family", керівником якого є Ольга Мірошніченко, знаний в місті, гідно презентує і робить промоцію Білій Церкві в Україні та за кордоном. Серед всіх інших досягнень  -  у 2023 році колектив "Fly Dance Family" став фіналістом Чемпіонату світу з хореографічного мистецтва Word of dance (США).

Нагадаємо, що підприємиця з Білої Церкви планує створити перше підприємство з пошиття адаптивного одягу  для людей з інвалідністю за кошти державного гранту "Власна справа".

Читати "Моя Київщина" у Facebook