#

У Білій Церкві з'явилась вулиця на честь захисника України Андрія Гальчуса

07.08.2022 12:43
У Білій Церкві з'явилась вулиця на честь захисника України Андрія Гальчуса
Андрій Гальчус

Наприкінці липня Білоцерківською міською радою було перейменовано одну з вулиць міста на честь  підполковника Андрія Гальчуса. Це рішення було ухвалено після клопотання ініціативної групи, в яку входили однокласники, родичі та друзі загиблого героя

Як повідомляє «Моя Київщина», ухвалені рішення стосувались перейменування вулиць, назви яких були пов’язані з країною-агресором. Відповідне рішення прийнято в рамках дерусифікації назв вулиць, провулків, площ міст і сіл України. Понад два місяці робоча група із залученням фахівців працювала над цим питанням, де, до речі, було враховано думки значної частини білоцерківців, які взяли участь в онлайн-голосуванні.

Відтепер у нових назвах вулиць громади буде увіковічено імена відомих українців, у тому числі й білоцерківців: історичних постатей, державних діячів, військових, науковців, освітян.

Читайте також: Київщина пам’ятає: військовий перекладач і науковець Андрій Гальчус з Білої Церкви

Зауважимо, одну із вулиць Білої Церкви було перейменовано на честь підполковника Андрія Гальчуса, який народився у м. Біла Церква в 1983 році. Він був одним із засновників системи військової термінології в ЗСУ та автором перших термінологічних стандартів. Він зробив значний внесок у розвиток системи лінгвістичного забезпечення Збройних сил України та був першим начальником лінгвістичного науково-дослідного управління, яке забезпечує всі усні та письмові переклади для ЗСУ. Загинув на початку березня 2022 року під час відбиття збройної агресії Росії.

Варто нагадати, що товариші, рідні та друзі після загибелі Андрія Гальчуса клопотали не лише про перейменування однієї з вулиць на честь захисника, а й про присвоєння йому звання Герой України (посмертно).

Читати "Моя Київщина" у Facebook