#

У Білій Церкві будують підприємство, яке вироблятиме армовані поліпропіленові труби (ФОТО)

19.08.2019 12:59
У Білій Церкві будують підприємство, яке вироблятиме армовані поліпропіленові труби (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У місті Біла Церква будується завод "Plank", на якому будуть виготовляти армовані труби для водопроводу і опалювальних систем, монтажні короби та плінтуси різних габаритів

Як це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "trust.ua", автором проекту будівництва є архітектурно-конструкторське бюро "Віхарєв".

Найближчим часом тут завершать підведення всіх необхідних інженерних мереж: систем водопостачання, каналізації, лінії електропостачання (10 кВт). Газ у виробництві не планують використовувати, а питання теплопостачання буде вирішене за рахунок рекуперації технологічного тепла.

У "пластиковому" кластері "Plank" заплановано чотири об'єкти: три заводи і логістичний комплекс. Як розповів директор "Plank" Олександр Крижановський, в логістичний комплекс буде прибувати сировина для забезпечення виробництва - первинні гранули пластичних мас. Вимоги для такого будинку досить жорсткі: необхідно забезпечити постійний температурний режим (16-18 градусів) і вологість (до 60%).

Існує три основних види переробки пластмас - інжекція (методом формування в прес-формах під тиском), екструзія (процедура формування виробу шляхом продавлювання крізь канал) і пултрузія (протяжка через систему фільер).

Також нагадаємо, що виконавчий комітет у Білій Церкві ухвалив два рішення, які стосувалися подальшого функціонування КП "Білоцерківтепломережа".

У пластиковому кластері повинні з'явитися всі три виробництва, у майбутньому забезпечивши України сучасними виробами.

"У Європі використовують 90-100 кг пластмасових виробів в рік на одну людину, в Україні - лише 12 кг. Потреба величезна, особливо при реконструкції та новому будівництві об'єктів комунальної та приватної власності", - каже Крижанівський.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: