#

У Білій Церкві обговорили результати роботи проекту NORLAU

04.03.2019 06:57
У Білій Церкві обговорили результати роботи проекту NORLAU
У Білій Церкві обговорили результати роботи проекту NORLAU

В четвер, 28 лютого, у Білій Церкві відбулася зустріч із представниками Норвезької делегації з метою обговорення результатів роботи проекту NORLAU "Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням сайт Білоцерківської міської ради.

Даний проект впроваджується в нашій державі та місті у рамках прийнятого закону "Про пробацію" та реформи пенітенціарної служби. В Білій Церкві вже було проведено ряд зустрічей із фахівцями з Норвегії, чия система пробації вважається однією з найкращих в Європі.

Заступник міського голови Інна Новогребельська, яка провела зустріч, наголосила, що під час засідання сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яка відбулася цього ж дня, було затверджене рішення, у якому визначено перелік видів робіт та ряд об’єктів, на яких особи, які скоїли адміністративні правопорушення, повинні виконувати оплачувані суспільно корисні роботи на території м. Біла Церква у 2019 році.

Також відмітила, що міська влада сприяє впровадженню Проекту NORLAU в Білій Церкві, адже він є важливим для жителів міста. Зокрема для розміщення Центру Пробації у Білій Церкві було надано в аренду комунальне приміщення на вул. Шолом-Алейхема, 27, яке розташоване в центральній частині міста, має зручну транспортну розв’язку, до нього під’єднані всі необхідні комунікації.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Крім того, було зазначено, що в місті відповідними структурними підрозділами міської ради здійснюється робота, спрямована на запобігання негативних соціальних явищ, таких як позбавлення батьківських прав, насильство в сім’ї тощо.

Під час зустрічі також було розглянуто можливість проведення роз’яснювальної роботи, спрямованої на профілактику негативних соціальних явищ в загальноосвітніх школах міста, налагодження співпраці міської влади з Білоцерківським міськрайонним відділом Філії Державної установи "Центр пробації" у м.Київ.

Сторонами досягнуто домовленості щодо спільних дій в рамках співпраці за Проектом, яка спрямована на підвищення інституційного потенціалу системи кримінальної юстиції України, як на законодавчому рівні, так і на рівні ресурсного забезпечення, з метою розвитку ефективної системи підтримки суб’єктів пробації, розширеного застосування покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, впровадженню електронного моніторингу, як це визначено Середньостроковим планом дій Уряду до 2020 року; Стратегічним планом діяльності Міністерства юстиції України на 2018-2021 роки; Національною стратегією у сфері прав людини; Паспортом реформи пенітенціарної системи та пробації тощо.

У зустрічі взяли участь: п.Тор Мартін Мьоллер – керівник відділу проектної співпраці Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія; п.Хільде Аустад – старший радник Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія; п.Ганс-Гюннер Стей – старший радник Управління міжнародних зв’язків Директорату Норвезької Виправної Служби; п.Петтер Баук – радник з питань співпраці та розвитку Посольства Королівства Норвегія у Києві; п.Віллі Гілл – голова Проекту NORLAU "Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні", суддя; п.Сірі Фйортофт – експерт ПроектуNORLAU "Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні", керівник установи виконання покарань; п.Анна Тараненко – радник з правових питань Проекту "Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні";  п.Олександр Гурин – радник з правових питань Проекту "Підтримка судової реформи в Україні через повномасштабне впровадження пробації в Україні".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: