#

У Білій Церкві почали працювати перші в Україні Електронні публічні консультації (ФОТО)

07.03.2019 07:59
У Білій Церкві почали працювати перші в Україні Електронні публічні консультації (ФОТО)

Публічні консультації вже працюють в 17-ти містах України, однак  Біла Церква стала першим містом, де запрацювали консультації в електронному вигляді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

Повідомляють, що публічні консультації проводяться для збору громадської думки з важливих питань перед тим, як органи влади приймуть рішення або вживатимуть заходів щодо них.

Найчастіше це відкриті збори, які організовує міська рада. На них громадяни висловлюють свої бачення проблем, коментують запропоновані владою рішення. Однак, такі пропозиції носять лише рекомендаційний характер, і як правило, не впливають на остаточне рішення, яке приймає влада.

У Білій Церкві завдяки електронним публічним консультаціям громадськість зможе прийняти участь в обговоренні тих чи інших рішень в інтернет площині.

Процес електронних публічних консультацій виглядатиме наступним чином:

- Інформація про можливість долучитись до процесу надсилається до всіх осіб дотичних до проблеми, громадських експертів, а також всіх бажаючих долучитися до участі в обговоренні.

- Починається розгляд питання та його обговорення шляхом публікації пропозицій від учасників процесу та голосування за пропозиції.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

- Кожен учасник може запропонувати свою пропозицію, підтримати пропозиції іншого учасника, прокоментувати пропозиції інших учасників, вступити в дискусію в коментарях до пропозиції, відповісти на коментарі до його пропозиції.

- У зазначений в умовах термін публічної консультації, обговорення закінчується.

- У триденний термін після закінчення обговорення, Ініціатор публікує звіт про результати публічних консультацій, в якому вказані не тільки результати голосування і пропозиції, які набрали найбільше уподобань, але й інформація про врахування пропозицій учасників публічних консультацій з обґрунтуванням прийнятого рішення і причин відхилення пропозицій.

Крім електронних публічних консультацій також буде впроваджено і запрацює ще два інструменти громадської участі: Публічні дебати та Конкурси.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: