#

У Білій Церкві працівнки театру відстоюють право на обрання керівника (ФОТО)

13.03.2020 12:35
У Білій Церкві працівнки театру відстоюють право на обрання керівника (ФОТО)
Фото з місця події

У вівторок, 10 березня, у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.Саксаганського відбулися загальні збори колективу на якому було прийнято рішення про звернення до Голови обласної ради,  Голови Київської обласної державної адміністрації, депутатів КОР,  Конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду директора театру-художнього керівника закладу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського.

На загальних зборах колектив висловив одностайну думку, що саме під керівництвом В’ячеслава Ускова театр ім. П.Саксаганського працює результативно, злагоджено і має перспективи розвитку. Відтак, за рішенням зборів працівники театру висловили побажання, щоб В’ячеслав узяв участь у конкурсі на заміщення посади директора-художнього керівника у наступній каденції. Позиція колективу і голосування свідчать про авторитет та професіоналізм В’ячеслава Ускова як гідної кандидатури на посаду керівника театру.

Обравши вдалу стратегію, доклавши вміння, досвід він зумів створити справжній театр європейського рівня. За час роботи театру під керівництвом В.Ускова було надано статус обласного, а з 2011 року – академічного.

За час керівництва Ускова театр отримує відзнаки і нагороди на фестивалях різного рівня. Крім того членів колективу театру нагороджено орденами та медалями, урядовими грамотами, грамотами від Міністерства культури і туризму України, Київської облдержадміністрації, Київської обласної ради, Білоцерківської міської ради, Білоцерківської обласної ради. Надано звання "Заслужений артист України" - 6 працівникам, "Заслужений діяч мистецтв України" - 2 працівникам, "Народний артист України" - 1 працівнику.

Ускову також присвоєно почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України". За заслуги перед містом Біла Церква він був зарахований до його "Золотого фонду". Має численні відзнаки та грамоти від багатьох установ. В.Усков є лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України як один з найкращих керівників театрів України. У 2010 році, на установчій конференції директорів та представників 16 театрів України В.Усков був обраний головою Київського Міжобласного відділення Національної Спілки театральних діячів України, а також став членом президії Національної Спілки театральних діячів України.

Але, на жаль, в період стрімкого розвитку театру втрутилися політичні інтриги, які негативно відобразилися на його роботі. На посаду керівника театру було призначено іншу особу – людину байдужу і некомпетентну. У результаті цій людині вдалося за короткий час своєї каденції повернути театр на десятиліття назад. Крім того, колектив театру страждав від невиплати заробітної плати, соціальної незахищеності та втрати не тільки якості роботи, а навіть цехів.

З поверненням Ускова В.В. на посаду виконуючим обов’язки директора-художнього керівника театру довелося виправляти помилки попереднього керівника театру, знову відбудовувати, відновлювати та налагоджувати театральну структуру. Довелося майже повністю відновлювати репертуар театру, проводити роботу з добору кваліфікованих кадрів артистичного, художнього та виробничо-технічного персоналу. Вдалося розрахуватися з боргами, залишеними у спадок, вирішити проблему з оплатою квартир артистів. Повернулася справжня театральна атмосфера, творчість і бажання працювати.

Успіх колективу театру, відзнаки, переповнені зали, вдячність глядачів свідчать про те, що напрямок розвитку театру обрано керівником правильно. Усі члени колективу одноголосно свідчать про те, що світле майбутнє театру пов’язане саме з В.Усковим.

Також нагадаємо, що з нагоди 90-річного ювілею у КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для юнацтва" відбулися зйомки проєкту "Святкування 90 років від дня народження Ліни Костенко".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: