#

У Білій Церкві презентували книгу присвячену Майдану (ФОТО)

23.02.2019 12:01
У Білій Церкві презентували книгу присвячену Майдану (ФОТО)
Книга присвячена Майдану

У п'ятницю, 22 лютого в приміщенні Торгово-промислової палати відбулась презентація книги "Майдан від першої особи"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Цей збірник є продовженням серії видань, здійснених Українським інститутом національної пам’яті у рамках проекту "Майдан: усна історія". У книзі подано фрагменти спогадів та очевидців протестних акцій у регіонах, що відбувалися під час Революції Гідності. Всі інтерв’ю зібрані регіональними робочими групами у рамках проекту Українського інституту пам’яті. У книзі представлені фрагменти спогадів, що доповнені джерелами документального характеру, дописами із соціальних мереж, світлинами тощо. Видання покликане сприяти збереженню пам'яті про Майдан та його учасників. Черговий примірник книги присутнім представила завідувач сектору обліку та збереження усних джерел Українського інституту національної пам'яті Тетяна Ковтунович.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Згадати трагічні події п'ятирічної давнини, які детально описані у книзі прийшли представники влади, громадські організації, священнослужителі, учасники Майдану, громадськість та журналісти. Кожен бажаючий мав змогу розповісти свою історію того часу, історію своєї родини, яка так чи інакше постраждала від наслідків протистояння. Люди зі слізьми на очах слухали душе роздираючі історії патріотів.

В свою чергу секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, який також брав активну участь у революції Гідності, подякував усім хто був на Майдані та розповів про трагічні будні в центрі Української столиці:

"Коли почався Майдан, то для людей перестав бути просто гімн України, перестав бути просто прапор України.  Нажаль не всі завдання Майдану виконані, але наше завдання це зробити.І Москва зрештою ляже!".

На заході пам'яті подякувала майданівцям і Людмила Дригало, підприємиця та колишній депутат Білоцерківської міської ради, котра також брала участь у Революції Гідності:

"Важко згадувати наскільки усі були єдиними, не було керівників які вказували що робити, всі були рівними але настільки добрими і люблячими одне до одного. В той час я згадувала божу заповідь і зрозуміла що значить полюбити ближнього свого як самого себе".

Представники різних християнських конфесій провели спільну молитву за душі полеглих на Майдані та відзначили, що Бог на боці нашої Батьківщини. Після вшанування пам'яті загиблих героїв хвилиною мовчання присутні мали змогу ознайомитися із збірником та поспілкуватися між собою.

З кожною новою річницею Майдану ми маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося. Як обіцяють автори, збірник "Майдан від першої особи" випуск 3 частина 1 доповниться наступною серією видання. Тим часом примірники книги були передані у Білоцерківські бібліотеки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: