#

У Білій Церкві презентували проект "Е-рішення для громад"

12.07.2019 09:20
У Білій Церкві презентували проект "Е-рішення для громад"
Фото з зустрічі

Учора, 11 липня, у Білій Церкві "Центр розвитку інновацій" за підтримки проекту "U-LEAD з Європою" презентували проект, який дозволить полегшити роботу громад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт міської ради Білої Церкви.

Як повідомляється, проект має покращити фінансову спроможність та інвестиційний потенціал громад. Також проект "Е-рішення для громад" має надавати представникам громади актуальні дані та прогнози, забезпечити ІТ-рішення для обліку громадян для покращення якості вирішення ІТ-рішень, демографічних, економічних, бюджетних прогнозів, управління нерухомістю тощо.

Сергій Лобойко, керівник проекту, під час презентації детально розповів про реалізацію проекту, враховуючи вже впроваджені у Білій Церкві у сфері самоврядування електронні системи, модулі та сервіси. Також він навів приклади успішної роботи системи в інших містах України, зокрема у Києві та Дрогобичі.

 "В усьому світі є депресивні міста і міста, які розвиваються. Міста потрібно створювати передусім для молодих людей, які працюватимуть, наповнюватимуть бюджет міста за рахунок сплати податків, залучатимуть нові інвестиції, що у процесі децентралізації є особливо важливим. З приводу впровадження даного проекту є низка питань, але ми зацікавлені у його реалізації і залучатимемо до роботи тих, у кого дійсно "горять очі". Ця система дозволить осмислено підходити до того, як керувати містом, вирішувати нагальні питання, розвивати ті чи інші його галузі. Тож у подальшому міською владою буде вжито ряд необхідних організаційних заходів, аби успішно реалізувати цей проект у Білій Церкві. Переконаний, що нам вдасться це зробити", - наголосив Геннадій Дикий.

Повідомляється, що до презентації долучились відповідальна за освітній модуль Наталія Пашинська, відповідальна за економічний напрямок Олена Трофименко, Антон Кошель, який  відповідає за напрям управління активам та консультанти по GIS.

У результаті зустрічі напрацьовано подальший план дій щодо впровадження проекту "Е-рішення для громад" та обговорено деякі технічні особливості реалізації проекту, зокрема питання захисту персональних даних громадян.

Як зазначає міськрада Білої Церкви, у заході взяли участь представники структурних підрозділів та комунальних підприємств Білоцерківської міської ради, громадськості тощо.

Нагадаємо, що вчора, 11 липня, у Білій Церкві пройшла зустріч, на якій обговорювалось покращення умов теплопостачання міста.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: