#

У Білій Церкві відбувся міський форум екотрансформації "Молодь у дії"

28.10.2019 17:31
У Білій Церкві відбувся міський форум екотрансформації "Молодь у дії"
Фото з місця події

Форум "Молодь у дії" відбувся в Білій Церкві вже вдруге й мав на меті дати змогу зрозуміти основні принципи поводження з побутовими відходами, способами їх переробки, виховання дбайливого ставлення до довкілля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Білоцерківської міської ради у Facebook.

Організаторами заходу виступили управляння освіти й науки, Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради, за підтримки партнерів та спонсорів.

Керівник міжнародного молодіжного руху "School Recycling World" Ксенія Ренчковська ознайомила присутніх із проектом "Еко-патруль School Recycling", який діє в школах різних міст України. Учасники проекту — агенти рушійних, ефективних дій у запровадженні системи правильного поводження з відходами. Зокрема це роздільний збір сміття за допомогою спеціальних контейнерів, вивезення відходів, сортування, подальша переробка тощо.

Керівник мобільного додатку та шкільного конкурсу "Кліматичні краплі" Кирило Томляк виступив із презентацією на тему інновацій для закріплення поведінкових змін у частині захисту довкілля.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Учениця міської школи № 20 Марія Яковенко назвала низку екологічних заходів, які відбулися в Білій Церкві за участю учнівської молоді, а також підбила підсумки семиденного екомарафону "Будь еко разом із нами", який був покликаний активізувати екологічну свідомість у жителів міста.

Голова правління ПрАТ "КАТП-1028" Ірина Вакурова акцентувала увагу на темі захоронення сміття, дегазації полігону твердих побутових відходів у Білій Церкві.

Начальник управління благоустрою та екології департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Альона Колотницька презентувала основні етапи реалізації проекту "Управління зеленими насадженнями» — електронної системи відкритих даних "SMART GREEN БЦ".

На завершення екофоруму грамотами управління освіти й науки та спеціальними подарунками були відзначені переможці екологічного марафону "Молодь у дії" — семиденного екомарафону "Будь еко разом із нами». Ними виявились учні міських шкіл № 20, № 21 та "Першої Білоцерківської гімназії — школи І ступеня".

Друге місце виборола школа № 12, третє місце посіли білоцерківські школи № 3 та гімназія № 2. Спеціальну дошку "Будь еко разом із нами" вручили міській школі № 11.

Також нагадаємо, що кращим студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Білої Церкви вручили дипломи про присвоєння стипендії міського голови.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: