#

У Білоцерківській колонії грубо порушили права в’язнів

25.07.2020 15:00
У Білоцерківській колонії грубо порушили права в’язнів
Фото з мережі Інтернет

У середу, 22 липня, заступник прокурора Київської області Роман Мазурик та начальник відділу прокуратури області Іван Колб перевірили умови проживання білоцерківських засуджених й виявили грубі порушення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщиназ покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Зауважимо, що посадовці інспектували також "Кагарлицьку виправну колонію № 115", однак жодних порушень не виявили. Натомість у "Білоцерківській виправній колонії № 35"виявлено порушення прав засуджених на належні матеріально-побутові умови утримання, проживання їх в неналежним чином облаштованих приміщеннях та з недотриманням норм житлової площі.

Окрім того, у колонії не виконували належної соціально-виховної роботи із засудженими з метою їх виправлення та ресоціалізації. Під час перевірки виявлено, що двох засуджених безпідставно притягнули до дисциплінарної відповідальності та помістили в ізолятор. За втручання прокуратури їх було було негайно звільнено.

Прокуратура області вже підготувала вказівку начальнику установи. Наразі вирішується питання про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, що в Білій Церкві відбудеться любительський велопробіг, який організовує молодіжна громадська організація "Об’єднання регіонального розвитку".

Читати "Моя Київщина" у Telegram