#

У Білоцерківській райраді голосував депутат, якого навіть не було на засіданні (ФОТО)

17.12.2020 14:15
У Білоцерківській райраді голосував депутат, якого навіть не було на засіданні (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 17 грудня, відбулось продовження першої сесії Білоцерківської районної ради 8 скликання, під час якої з’ясували, що на таємному голосуванні за голову райради був відсутній депутат, замість його проголосував хтось інший

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Початку сесії та розгляду питань порядку денного передували заяви та звернення окремих депутатів відносно роботи 1-ої сесії  райради з порушенням законів України про місцеве самоврядування. Як виявилося, 8 грудня на сесії першого засідання під час таємного голосування за голову райради та його заступників був зафіксований факт відсутності одного з депутатів, замість якого в голосуванні брала участь стороння особа. 

Нагадаємо, депутатам було запропоновано дві кандидатури: Василь Зеленський від ПП "Слуги народу" і Василь Хриквід ПП "Свобода". Від так таємним голосуванням 28 голосами "за"  головою райради обрали Василя Зеленського. Зокрема, першим заступником голови районної ради обрали Анатолія Чичикала від "Батьківщини", а заступником – Володимира Федорчука від ОПЗЖ. Тож продовження сьогоднішнього засідання розпочалося з заяви заступника голови фракції "Свобода" Ярослава Тромса, який наголосив на тому, що рада почала роботу першої сесії з грубими порушеннями закону, так як за відсутнього депутата від "Слуг" Олександра Сергієнка голосував сторонній чоловік, котрий не є депутатом райради. Згідно цього факту "Свобода" просила включити до порядку денного питання про переголосування. В той же час депутат Володимир Бабенко від ПП "Наш край" відносно даної ситуації виступив із заявою та депутатським запитом до начальника Білоцерківської поліції та голови СБУ у Київській області відносно злочину щодо незаконного обрання голови та заступників голови БЦ райради. Так частина депутатського корпусу просили про перерву для наради з головами фракцій. Також лунали заяви, що президія є не легітимною, відповідно проекти рішень, які прийматимуться на сесії є незаконними. Втім деякі питання порядку денного таки були розглянуті. З рештою проведення першої сесії було перенесено на наступний день, тобто на 18 грудня.

Нагадаємо, що на засіданні білоцерківської міської ради було прийняте рішення про утворення виконавчого комітету БМР, визначення його чисельності та затвердження персонального складу.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: