#

У Богуславі невідомі розносять по поштових скриньках "чорнуху" проти Порошенка

06.04.2019 13:54
У Богуславі невідомі розносять по поштових скриньках "чорнуху" проти Порошенка
У Богуславі розносять листівки проти Порошенка

У Богуславі мешканці міста знаходять у своїх поштових скриньках листівки з написом "Не голосуй за мародера" проти чинного Президента Петра Порошенка, а по будинках ходять невідомі особи та закликають не голосувати за Порошенка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Громадянської мережі ОПОРА.

Зазначається, що 3 квітня у поштових скриньках багатоповерхівок міста Богуслав з’явились листівки з зображенням кандидата у президенти Петра Порошенка та написом "Не голосуй за мародера".

На зворотному боці  листівки – заголовок "Шлях Петра Порошенка на посаді Президента України" та  опубліковані наступні тези: "Став Президентом внаслідок "Віденської змови" олігархів", "У виборчій програмі обіцяв налагодити відносини з Росією", "Доручив куму Путіна Медведчуку представляти Україну", "Виводив гроші в офшори, грабуючи Україну", "Відпочив на Мальдівах за 14 мільйонів гривень", "Нажився на війні та збільшив свої доходи у 82 рази". Під кожною з цих тез, дрібнішим шрифтом опублікований ще і детальніший опис.

Внизу листівки зазначена інформація: "надруковано на власному обладнанні громадянина України – Іванова І.С., наклад – 1 млн прим.".

Крім того, мешканці Богуслава повідомляють, що до них у квартиру приходили невідомі особи, розповсюджували такі ж листівки  і закликали не голосувати за кандидата у президенти Петра Порошенка.

Зазначимо, що відповідно до ч. 3 ст. 57 ЗУ "Про вибори Президента України", агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування. А згідно ч. 4 ст. 57 Закону, передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

"Крім порушення термінів і того, що листівки мають ознаки «чорного піару», ще не варто забувати про те, що вся агітація має оплачуватись виключно з виборчих фондів кандидатів у Президенти. Витрачання коштів з поточних рахунків виборчого фонду припиняється о 18 годині останньої п’ятниці перед днем виборів або днем повторного голосування. У разі призначення повторного голосування, використання коштів виборчих фондів кандидатів, включених до виборчих бюлетенів для повторного голосування, поновлюється з дня прийняття рішення про їх включення до виборчого бюлетеня для повторного голосування. Таким чином, дані листівки наразі ніяк не можуть бути виготовлені і розповсюджені без порушення виборчого законодавства", - наголошує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській області Олексій Рєпік.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: