#

У Богуславі триває літературний конкурс імені Івана Дубинця

18.02.2022 12:50
У Богуславі триває літературний конкурс імені Івана Дубинця
Фото з мережі Інтернет

До 119-річчя з Дня народження українського громадського діяча, публіциста, науковця, учасника Медвинського антибільшовицького повстання, автора книги спогадів "Горить Медвин" Івана Дубинця в Богуславі оголосили ІІ літературний конкурс на кращі прозові твори

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Тетяни Овчар у Facebook.

Зазначимо, що до 15 березня 2022 року приймаються оригінальні малі прозові твори довільного жанру (есей, новела, оповідання, нарис, мемуари тощо). У конкурсі візьмуть участь тексти, що відповідатимуть вимогам:

  • обсяг – до 1190 слів;
  • мова – українська;
  • у творі має згадуватися Медвин або Медвинське повстання.

Конкурсні твори варто надсилати в документі формату Word на електронну адресу співорганізаторки освітньої ініціативи “Медвин. Повстання” Марини Гогулі [email protected]. В електронному листі просять зазначити відомості про автора конкурсного твору:

  • прізвище, ім’я, по батькові автора;
  • населений пункт, район і область, звідки походить автор;
  • дата народження;
  • контактний телефон.

Крім цього, потрібно зазначити, що автор підтверджує правдивість указаної про себе інформації і дає згоду на обробку персональних даних.

Зазначимо, що члени журі оцінюватимуть твори, не знаючи їх авторів.

До Дня народження Івана Дубинця, 30 березня 2022 року буде оголошено чотирьох переможців літературного конкурсу.

Троє переможців (двоє – серед дорослих учасників і один – серед учасників віком до 18 років), які отримають найвищу кількість балів від журі, отримають грошовий приз у розмірі 500 гривень і книжкові призи від організаторів конкурсу.

Окремий приз отримає і переможець, визначений засновником конкурсу – освітньою ініціативою "Медвин. Повстання".

Засновниця освітнього проєкту "Читання з задоволенням", літературного конкурсу на честь Марка Вовчка “Богуславська мініатюра”, власниця садиби-готелю “Два коти” у Богуславі Тетяна Овчар розповідає про значення Літературного конкурсу імені Івана Дубинця:

Конкурс імені Івана Дубинця дає шанс зануритися в цю історію, можливо, проплакати її, відболіти та вилікувати незагоєні рани, пересвідчитися, що сьогоднішній спротив України не народився сьогодні – його плекали ще давним-давно, і в Медвині, зокрема. Пропустіть історію повстання, історію Медвина, історію України через власне серце й відтворіть у художньому творі. Хто знає, можливо мала проза, подана на конкурс, стане кроком до написання роману, кіносценарію. А, можливо, хтось, прочитавши саме ваш твір, піде до лав ЗСУ і з часом стане генералом. Беріть участь у конкурсі, збагачуйте нашу сучасну літературу творами про Медвин і Медвинське повстання. Надихайтеся історією, надихайте на історію.

Нагадаємо, що 16 лютого члени комісії з питань земельних відносин, архітектури,  містобудування та агропромислового розвитку Богуславської міськради розглянули питання проведення інвентаризації земель комунальної власності.

Читати "Моя Київщина" у Telegram