#

У Борисполі будівля школи №2 є унікальною історичною пам’яткою

03.02.2020 09:28
У Борисполі будівля школи №2 є унікальною історичною пам’яткою
Фото з місця події

Стало відомо, що будівлю школи №2 Борисполя внесуть до державного реєстру пам’яток

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Київське обласне товариство УТОПІК та Майстерня архітектора І. Бикова виконали обміри двох пам’яток Київської області – церкви Вознесіння Господнього 1879 року побудови у селі Лук’янівка на Баришівщині та будівлі Бориспільського міського змішаного початкового училища 1908-09 років побудови ( школа №2, зараз Будинок дитячої та юнацької творчості) у м. Бориспіль.

Роботи виконуються з метою внесення цих пам’яток до державного реєстру пам’яток.

"Будівля початкового училища у Борисполі унікальна тим, що чи не єдиною збереглася проміж всіх знищених пам’яток містечка, серед яких було п’ять церков. Училище збудоване у 1908-09 роках за підтримки Переяславського повітового земства. Збереглися архівні документи, з яких ясно, що у 1907-08 рр. Бориспільському товариству під гарантію повітового земства був наданий займ у 3000 рублів для побудови училища, строком на 28 років. Зараз ця Альма-матер Борисполя святкує 110 років і в ній знову вчаться діти", – розповів Іван Юрійович.

Також нагадаємо, що 22 січня під час щорічного звіту міський голова Борисполя Анатолій Федорчук запевнив містян, що незабаром буде споруджено пам’ятник автору тексту гімну України Павлу Чубинському.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: