#

У Борисполі будують центр реабілітації для військових та ветеранів

06.12.2023 18:30
У Борисполі будують центр реабілітації для військових та ветеранів
Фото з місця події

У Борисполі будують реабілітаційний центр, який допомагатиме військовим адаптуватись до мирного життя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Мінветеранів.

Зазначається, що у центрі надаватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу, сприятимуть у працевлаштуванні та перенавчанні, проконсультують щодо адміністративних послуг тощо – все в межах реінтеграції від військової служби до цивільного життя.

Заклад має стати тим місцем, куди приходитимуть ветерани й ветеранки, члени їхніх сімей, щоб обмінятися досвідом, знайти однодумців, обговорити наболіле.

Як зазначила очільниця міністерства Юлія Лапутіна, ветеранский центр створюють за підтримки Бориспільської міської ради з урахуванням досвіду вивчення нагальних потреб цієї категорії осіб, в тому числі й міжнародного. Вйого основі закладено індивідуальний підхід до кожної людини, який допомагатиме комфортно реінтегруватися, надати всі інструменти для самореалізації у мирному житті.

У наших Захисників і Захисниць, як повертаються з війни, вже інший погляд на життя, інші висловлювання, життєві принципи. Тож маємо завчасно готуватися, як на державному рівні так і місцевому, гідно зустріти наших хлопців і дівчат. І тут є важливим не тільки родинам, а й саме громадам адаптуватися до тих, хто повертається з фронту, допомогли їм комфортно реінтергуватися у мирне життя

 – наголосила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, що у Броварах відкрили безкоштовний реабілітаційний центр та хоспіс для дітей з інвалідністю.

Читати "Моя Київщина" у Facebook