#

У "Борисполі" митники вилучили в іноземця золоті годинники з діамантами вартістю понад 1,5 млн грн (ФОТО)

14.01.2021 12:50
У "Борисполі" митники вилучили в іноземця золоті годинники з діамантами вартістю понад 1,5 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" митники вилучили в громадянина Вірменії золоті годинники з діамантами вартістю понад 1,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу Державної митної служби України.

Нові жіночі швейцарські наручні годинники "ROLEX" та "ULYSSE NARDIN" знаходилися в ручній поклажі громадянина Вірменії, який прибув до України через аеропорт "Бориспіль" авіарейсом з Єревану.

Як виявили митники за допомогою детектору дорогоцінних каменів та аналізатору елементного складу, годинники виготовлені з золота та оздоблені діамантами. За даними спеціалізованих інтернет-сайтів, обидва годинники загалом коштують понад 1,5 млн грн.

Відповідно до чинних норм, встановлених для авіаційних пунктів пропуску, через «зелений коридор» дозволено безперешкодно ввозити  товари (крім підакцизних) вартістю до 1 тис євро.

Письмової декларації чоловік не заповнював, за консультацією до початку митного контролю до митників не звертався.

Відтак, оскільки годинники ввозилися з порушенням цих норм, Київською митницею коштовності вилучено до рішення суду. Стосовно чоловіка Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил.

Нагадаємо, що деякі виборці, які мають взяти участь у виборах мера Борисполя 17 січня, не зможуть цього зробити, бо хтось викинув їхні запрошення у смітник.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: