#

У "Борисполі" митники затримали жінку з ліками вартістю понад 100 тис грн

13.03.2020 12:57
У "Борисполі" митники затримали жінку з ліками вартістю понад 100 тис грн
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно у "Борисполі" працівники митної служби вилучили у громадянки України партію лікарських препаратів вартістю понад 100 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської митниці Держмитслужби.

Близько 500 упаковок лікарських засобів "Roacctune", "Prozac", "Mirena", "Brilinta", "Spiolto" для лікування акне, депресивних станів, ниркової недостатності, легеневих хвороб, а також контрацептиви для місцевого застосування ввозила наша землячка.

Громадянка поверталася додому зі Стамбулу і на митному контролі обрала "зелений коридор", чим гарантувала, що в неї відсутні товари, на ввезення яких існують обмеження. Декларації жінка не заповнювала, до митників за консультацією не зверталася. Рецепту на дані препарати не мала. Ліки, які переміщувалися без ознак приховування, були виявлені під час вибіркової перевірки багажу авіапасажирів.

Понаднормову партію ліків (260 упаковок) загальною вартістю понад 100 тисяч гривень вилучено до винесення судом рішення у справі. Працівниками Київської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

Також нагадаємо, що 13 березня в аеропорту "Бориспіль" заарештували 1,5 тонни медичних масок, які планували відправити до Арабських Еміратів та Італії.

Довідково:

Громадянам дозволено безперешкодно ввозити на митну територію України лікарських засобів не більше 5 упаковок кожного найменування на особу.                                                           

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: