#

У Борисполі презентували новітню лабораторію зі збору крові (ФОТО)

08.05.2018 08:59
У Борисполі презентували новітню лабораторію зі збору крові (ФОТО)

Учора, 7 травня, в Бориспільській центральній районній лікарні відбулося відкриття нової потужної лабораторії забору крові. Символічну жовто-блакитну стрічку перерізали голова районної державної адміністрації Олександр Туренко та голова районної ради Владислав Байчас

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу КОДА.

В рамках заходу пройшла екскурсія лабораторією та презентація сучасного медичного обладнання, придбаного за кошти місцевого бюджету. Ознайомчу екскурсію для гостей – керівництва району, депутатського корпусу, лікарів та представників ЗМІ – провели головний лікар БЦРЛ Олександр Щур та завідуюча лабораторії Надія Сивець.

Багатофункціональне сучасне медичне обладнання світових лідерів виробництва медичної техніки дозволяє з високою точністю, за лічені хвилини, проводити аналізи крові та сечі, достовірно і вчасно діагностувати захворювання на ранніх стадіях.

«Сьогодні це одна з найкращих лабораторій в районних лікарнях України, та 100% – найкраща в Київській області, – зауважив під час урочистостей голова райдержадміністрації Олександр Туренко. – Ми можемо поспілкуватися з нашими сусідами та зробити пункти забору крові в Броварському, Переяслав-Хмельницькому, Баришівському районах. Потужності та обладнання вистачає… Але ми повинні розуміти, що спочатку обслуговуємо Бориспільський район».

Очільник також додав, що нинішнє фінансування галузі охорони здоров’я стало можливим завдяки ефективному використанню податків, які отримує район від аеропорту «Бориспіль».

Окрім придбання медичної апаратури, частину бюджетних коштів було спрямовано на ремонт приміщення та встановлення меблів, сантехніки, кондиціонера та вікон. Загальна вартість лабораторії становила 5 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: