#

У "Борисполі" прикордонники затримали трьох іранців з фальшивими документами

14.10.2020 09:20
У "Борисполі" прикордонники затримали трьох іранців з фальшивими документами
Фото з місця події

У понеділок, 12 жовтня, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" виявили підроблені документи у трьох іранців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ"" у Facebook.

Під час перевірки пасажирів, які прибули зі Стамбула та транзитом через Київ прямували на авіарейс до Відня, троє іноземців – чоловік 1987 року народження, жінка 1982 року народження та 13-річна дівчинка на контроль надали паспортні документи громадян Італії та Австрії.

У чоловіка був закордонний паспорт та ID-картка громадянина Австрії, а у жінки та дівчинки – документи на ім’я громадян Італії.

Але експерти з перевірки документів визначили, що закордонні паспорти подорожуючих підроблені – у них були замінені інформаційні сторінки з установчими даними громадян. Крім того, повністю підробленими виявилися й пред’явлені ними ID-картки.

Згодом "знайшлися" і справжні документи мандрівників – громадян Ірану. Іноземці розповіли прикордонникам, що придбали підробки в Ірані за 11 тисяч євро.

Іранцям на три роки заборонено в’їзд на територію України, підроблені документи вилучено. Наразі їм доведеться повернутися зворотним рейсом до Туреччини.

Зазначимо, що з початку року військовослужбовці Держприкордонслужби виявили майже 390 підроблених документів, крім того 30 громадян під час перетинання кордону намагалися скористатися чужими документами. Загалом на територію України не пропущено понад 3800 нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, що 13 жовтня у Борисполі кандидатка від "Нашого краю" на шаленій швидкості наїхала на 11-річну дівчинку, що саме переходила дорогу на пішохідному переході.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: