#

У Борисполі школярів будуть годувати за рецептами переможця шоу "МастерШеф"

06.03.2019 17:13
У Борисполі школярів будуть годувати за рецептами переможця шоу "МастерШеф"
Євгеній Клопотенко

На нараді у міського голови Борисполя обговорили впровадження інноваційних норм шкільного харчування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісті".

На нараді міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що батьки скаржаться на якість харчування в Бориспільському Академічному ліцеї. Головна проблема у тому, що міське управління освіти тривалий час не може провести тендер по системі Prozzoro із закупівлі м'яса для шкільних їдалень.

"Якщо цей тендер не відбудеться, не знаю, чим ми годуватимемо дітей. Ця проблема існує не лише в Академічному ліцеї, але і в інших школах Борисполя. Зараз відбуваються "наїзди" компаній, які постачають продукти, один на одного, і справа гальмується. Вважаю, що тут є підстави для уваги з боку правоохоронних органів", - зазначив мер.

Тож одним з пріоритетів роботи міськвиконкому є вирішення проблеми із закупівлею продуктів харчування для шкільних їдалень. За словами заступника міського голови Людмили Пасенко, недосконала процедура закупівель хвилює не лише Бориспіль, адже з такими проблемами стикаються заклади освіти майже у всіх містах Київської області.

За її словами, у Борисполі планується впровадити інноваційні методи шкільного харчування, зокрема, опрацьовується збірник рецептів Євгена Клопотенко. Якщо бориспільські шкільні їдальні візьмуть його рекомендації до уваги, це стане проривом у шкільному харчуванні

Довідково:

Український шеф-кухар, переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко затвердив збірник рецептів для шкільних їдалень. Це означає, що понад 1000 рецептів – перевірені, ухвалені та офіційні. Тепер за ними можуть готувати у будь-якій школі України.

Євгена Клопотенко обурює, що державні школи вже 27 років незалежності годують дітей за радянськими стандартами харчування.

"Ми користуємося смартфонами, а в школах діти харчуються як 50 років тому. Нове шкільне харчування – це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м’ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз – це смачно. А ягідні соуси – неймовірні з м’ясом", - вважає кухар-новатор.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: