#

У "Борисполі" в двох жінок вилучили брендового одягу на суму майже 2 млн грн

03.12.2019 06:43
У "Борисполі" в двох жінок вилучили брендового одягу на суму майже 2 млн грн
Фото з місця події

В пункті пропуску "Бориспіль" прикордонники вилучили в двох громадянок України брендовий одяг з Франції на суму майже на 2 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Facebook.

Товар (одяг, взуття, сумки тощо) брендів "Chanel", "Max Mara", "Puma", "Gucci" тощо вартістю майже на 2 млн грн. знаходився у двох наших співвітчизниць, які поверталися одним авіарейсом з Франції.

Обидві авіапасажирки для проходження митного контролю обрали спрощену систему – "зелений коридор", чим автоматично засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажирки не надали, до моменту перетину нею "білої лінії" до інспекторів митниці з приводу декларування переміщуваних товарів не звертались.

Товар, який переміщувався незаконно, було виявлено під час проведення вибіркового митного контролю багажу громадянок на каналі "зелений коридор" залу "Приліт" терміналу "D" після перетину громадянками "зеленої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор".

На запитання інспекторів щодо наявності подарунків та покупок, жінки самостійно заявили, що мають при собі покупки.

Загальна вартість придбаних покупок однієї громадянки, згідно форм повернення TAX Free, які містять в собі інформацію про назву товару та його вартість, складала 42 593-01 євро (в перерахунку - 1 126 634,05 грн), а іншої громадянки - 26 473,25 євро (в перерахунку 700 247,87 грн).

Складено протоколи про порушення митних правил. Товари вилучено судом рішення у справах.

Також нагадаємо, що 25 листопада через пункт пропуску "Бориспіль" жінка намагалася незаконно імпортувати товари брендів "Loro Piana" та "Brioni" майже на 60 тисяч євро.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: