#

У Борисполі відкрили станцію знезалізнення води

03.01.2020 09:14
У Борисполі відкрили станцію знезалізнення води
Фото з мережі Інтернет

Тиждень тому, 27 грудня, в Борисполі на водозабірному вузлі № 2 КП ВКГ "Бориспільводоканал" 3-а відбулося відкриття станції знезалізнення та резервуару чистої води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Бориспільської міської ради.

На відкриття завітали: міський голова Анатолій Федорчук разом із заступниками, директор КП ВКГ "Бориспільводоканал" Олександр Гануш, голова правління ПрАТ "БКБМ" Ігор Шалімов, голова правління ПрАТ "ПМК-508" Володимир Крилач, депутати міської ради, громада.

Під час виступу міський голова Анатолій Соловйович Федорчук зазначив, що введення в експлуатацію такого важливого об’єкту є прекрасним завершенням року. Міський голова озвучив, що з міського бюджету на реалізацію цього проєкту було освоєно 25,2 млн. грн. Відтепер мешканці прилеглих до станції мікрорайонів отримуватимуть ще більш якісну воду, адже це є однією з умов зміцнення здоров’я людей.

Про хід виконання будівельних робіт та технологічний процес очистки води розповів присутнім директор КП ВКГ "Бориспілльводоканал" Олександр Миколайович Гануш. Він також наголосив, що реконструкція водозабірного вузла націлена на поліпшення якості води, яка використовується для забезпечення водогосподарських потреб в системі централізованого водопостачання населення та підприємств міста Бориспіль.

Основним підрядником виконання робіт було ПрАТ "ПМК-508". Голова правління підприємства Володимир Іванович Крилач розповів присутнім, що завдяки налагодженню власного виробництва резервуарів води для міського бюджету вдалося зекономити 8 млн. грн.  ПрАТ "БКБМ" займався поставкою гідроізоляційного бетону для потреб будівництва станції.

Загалом у рамках проекту було реконструйовано водозабірний вузол №2 з улаштуванням станції знезалізнення продуктивністю 5000м3 /добу та резервуару чистої води ємністю 1000 м3 із застосуванням новітніх технологій та обладнання. Це дало можливість покращити забезпечення населення міста питною водою нормативної якості - до 12 тис. споживачів, в т.ч. 3 дошкільні та 1 загальноосвітній заклади. Також підвищено енергоефективність та надійність функціонування систем водопостачання і водовідведення.

Також нагадаємо, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" громадянин РФ хотів дати хабар у розмірі 20 тис грн, щоб його пропустили через кордон.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: