#

У Борисполі відремонтують центральну вулицю за майже 40 млн грн

14.05.2021 18:45
У Борисполі відремонтують центральну вулицю за майже 40 млн грн
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що Київський Шлях – центральну вулицю у місті Бориспіль – планують капітально відремонтувати уже за два місяці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Вісті".

Заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун розповів, що на ремонт ділянки від вулиці Глібова до вулиці Момота виготовили проєкт і передбачили кошти ще у бюджеті 2020 року, але їх довелося частково спрямувати на боротьбу з коронавірусом, через що з ремонтом дороги не склалося:

Але завдяки тому, що на кінець 2020 року проєкт був готовий, вулиця Київський Шлях потрапила до програми співфінансування з обласним бюджетом. Наприкінці року стало відомо, що область береться профінансувати 80% вартості ремонту, 20% має виділити Бориспіль.

Ремонту потребує вся довжина Київського Шляху — 7,5 км. У кінці грудня минулого року бориспільські депутати передбачили кошти для фінансування частки Борисполя на капітальний ремонт відрізка довжиною 1 км 100 м. Оголошена вартість всіх робіт складала 39 млн 3 тис. 949 грн.

Повідомляють, що за проєктом ширину смуги вирішили зменшити до 3 метрів (зараз вона складає 3,4 до 3,5 метра).

Нова концепція Київського Шляху полягає в тому, що вулицю буде розділено на 5 смуг — по дві у кожному напрямку руху і між ними п’ята смуга для прихованих лівих поворотів. За новою концепцією усі ліві повороти будуть в окремій смузі. Водії, які здійснюватимуть лівий поворот, з’їжджатимуть із основної смуги і не гальмуватимуть рух прямо.

Окрім цього, за словами Віталія Горкуна, наступним етапом розв’язання проблем Київського Шляху буде питання "зеленої хвилі". Також чиновник повідомив, що реконструкція зачепить дерева по мінімуму. Якщо рослини, які не вписалися у проект здорові, їх пересаджуватимуть за допомогою спецобладнання, проте таких дерев буде небагато.

Відомо, що тендер на виконання ремонтних робіт виграло ПрАТ "Броварське ШБУ-50". Ремонт загалом триватиме близько 2 місяців. Першою планують ремонтувати південну смугу, яка йде від центру Борисполя у напрямку до Києва.

Нагадаємо, що цьогоріч на дорогах Київщини планують прокласти 60 км нового асфальтного покриття в рамах програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: