#

У "Борисполі" встановили систему температурного автоскринінгу (ФОТО, ВІДЕО)

26.08.2020 17:11
У "Борисполі" встановили систему температурного автоскринінгу (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з першоджерела

На початку цього місяця Європейський Союз передав Державній прикордонній службі України дві стаціонарні системи температурного скринінгу, які встановили у Міжнародному аеропорті "Бориспіль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Державну прикордонну службу України.

Варто зауважити, що таке сучасне обладнання надано в межах фінансованого ЄС проєкту "Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM) ", і це вже друга частина допомоги, пов’язаної з COVID-19, яку отримують бенефіціари проєкту.

Відтак, користь системи температурного скринінгу, яка вже впродовж декількох днів працює на одному з напрямів в аеропорту "Бориспіль", важко переоцінити. Вона допомагає прикордонникам виявляти пасажирів із симптомами лихоманки, мінімально порушуючи звичну роботу аеропорту та зменшуючи ризик подальшого поширення інфекції, оскільки дає можливість миттєвого безконтактного вимірювання температури у пасажирів на відстані.

Зауважимо, що раніше ЄС також передав Державній прикордонній службі України та Державній митній службі засоби особистого захисту й безконтактні інфрачервоні термометри – для безпечної й безперервної роботи обох служб із людьми та товарами, що перетинають український кордон.

Загальна вартість переданого обладнання складає 1 млн грн.

Нагадаємо, що в аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали іноземця, якого підозрюють підозрюють у вбивстві жінки на столичному Печерську.



Читати "Моя Київщина" у Facebook