#

У “Борисполі” встановлять меморіал пам’ять жертв авіакатастрофи в Ірані

13.02.2020 07:56
У “Борисполі” встановлять меморіал пам’ять жертв авіакатастрофи в Ірані
фото з мережі Інтернет

Бізнесмени, художники і політики України об’єднали зусилля та створили благодійний фонд “Безпечне небо” для будівництва меморіалу в аеропорту “Бориспіль”допомоги 11 сім’ям загиблих в авіакатастрофі літака авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” в Ірані і

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Про це повідомила президент Інституту демократії і розвитку “Polita” Катерина Одарченко.

Ми підтримуємо цих українців і готові не тільки словом, а й грошима підтримати родини. Другий момент – це, безумовно, приділити увагу тим темам, про які мало говорять, в тому числі тем безпеки в глобальному плані “, – підкреслила Одарченко.

Президент МАУ Євген Дихне висловив подяку за створення фонду.

Хочу сказати, що це дуже незвичайна і дуже знакова громадянська ініціатива, і я тут представляю не стільки авіакомпанію МАУ, а 2600 чоловік колективу компанії. Від їх імені хочу в першу чергу висловити співчуття всім родичам наших колег, наших товаришів, які загинули на цьому трагічному борту “, – сказав Дихне.

Про цілі та пріоритети роботи благодійного фонду “Безпечне небо” розповіла виконавча директорка фонду Анна Міщенко.

У нас є кілька цілей. Одна з них – це встановлення меморіалу в аеропорту” Бориспіль “. Ми хочемо провести відкритий конкурс, залучити художників до розробки цього проекту, щоб він влаштовував і сім’ї, і всіх причетних до цієї катастрофи, і був для нас пам’ятним знаком на багато років “, – сказала Міщенко.

Також вона підкреслила, що фонд не планує залучати кошти фізичних осіб.

Ми хочемо консолідувати бізнес в Україні для допомоги людям, які опинилися в цій історії і в цій трагедії. Ми звертаємося до бізнесу і просимо бізнес за логікою корпоративної відповідальності, за логікою солідарності підтримати нас, компанію МАУ і людей, що опинилися в цій ситуації, і допомогти зібрати кошти “, – сказала Міщенко.

Нагадаємо, що очільник Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов проведе пресконференцію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: