#

У Борисполі в’язнів виправної колонії незаконно примушували працювати

18.05.2020 16:40
У Борисполі в’язнів виправної колонії незаконно примушували працювати
Фото з мережі Інтернет

У Бориспільській виправній колонії № 119 під час перевірки було виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної праці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Посадові особи медичної частини № 119 філії державної установи "Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України" в м. Києві та Київській області залучали до прибирання та обслуговування зазначеної медичної частини засуджених, з якими всупереч вимог ст. 118 Кримінально-виконавчого кодексу України не укладено договори цивільно-правового характеру або трудові договори та, як наслідок, заробітна плата взагалі не нараховується.

Реагуючи на зазначені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Також нагадаємо, що 17 травня, до Міжнародного аеропорту "Бориспіль" після 13 місяців роботи прибули учасники зимувального загону 24-ї Української антарктичної експедиції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram