#

У "Борисполі" затримали іноземку із контрабандою фітнес-браслетів (ФОТО)

15.08.2019 10:15
У "Борисполі" затримали іноземку із контрабандою фітнес-браслетів (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники митниці у пункті пропуску "Бориспіль" зафіксували спробу незаконного ввезення фітнес-браслетів на територію України іноземкою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

Працівниками митного поста "Аеропорт Бориспіль" Київської митниці ДФС вдруге за останній час зафіксовано спробу ввезення на митну територію України фітнес-браслетів з порушенням митних правил на суму орієнтовно півмільйона гривень.

Нагадаємо, що перший схожий випадок стався більше ніж тиждень тому, тоді правоохоронці виявили та вилучили в студента з Китаю партію фітнес-браслетів вартістю більш ніж на півмільйона гривень.

380 фітнес-браслетів з функцією годинника в комплекті, дисплейні модулі, мобільні телефони, акумуляторні батареї тощо знаходилися у громадянки Китаю, яка прибула авіарейсом до України і для проходження митного контролю самостійно обрала спрощену систему – "зелений коридор", який призначений для декларування шляхом вчинення дій громадянами, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території і не підлягають письмовому декларуванню.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажирка не надала, до моменту перетину нею "зеленої лінії" для отримання довідкової інформації в інформаційній зоні та роз’яснення митних правил і порядку використання двоканальної системи до інспектора митниці не зверталась. 

Фітнес-браслети, дисплейні модулі, мобільні телефони, акумуляторні батареї тощо було виявлено митниками після перетину пасажиркою "зеленої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор". Весь товар переміщувався в двох валізах, та двох картонних коробках пасажирки без ознак приховування. З виявлених товарів пасажирці було пропущено два її особистих телефони iPhone 5.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Товар вилучено до винесення судом рішення у справі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: