#

У "Борисполі" затримали студента із партією фітнес-браслетів

07.08.2019 05:47
У "Борисполі" затримали студента із партією фітнес-браслетів
Фото з місця події

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" в іноземного студента правоохоронці виявили та вилучили партію фітнес-браслетів вартістю більш ніж на півмільйона гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку "ДФС у Київській області" у Faсebook.

400 фітнес-браслетів Mi Smart Band 4 з функцією годинника в комплекті намагався незаконно ввезти на територію України громадянин Китаю (студент одного з вітчизняних навчальних закладів), який для проходження митного контролю самостійно обрав спрощену систему – "зелений коридор", чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України. 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажир не надав, до моменту перетину ним "зеленої лінії" для отримання довідкової інформації в інформаційній зоні та роз’яснення митних правил і порядку використання двоканальної системи до інспектора митниці не звертався. 

Також нагадаємо, що 27 червня Київська митниця ДФС зафіксувала спробу незаконного вивезення бурштину за межі України. 

Фітнес-браслети було виявлено у двох валізах пасажира після проходження його багажу та ручної поклажі через рентген-апарат митниці після перетину "зеленої лінії", яка позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор".

Відповідно до ст. 374 ч. 8 Митного кодексу України товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро, що пересилаються (переміщуються) на митну територію України, зокрема, у ручній поклажі, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації та оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

Дані товари після складання протоколу про порушення митних правил були прийняті на зберігання за уніфікованою митною квитанцією, що передбачає подальшу сплату податків на їх ввезення, або зворотнє їх вивезення даним громадянином.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: