#

У Бородянці загострився конфлікт між забудовником ринку та продавцями

12.04.2021 18:15
У Бородянці загострився конфлікт між забудовником ринку та продавцями
Фото з мережі Інтернет

Учора, 11 квітня, у Бородянці знову розгорівся конфлікт між забудовником ринку та продавцями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На металевому фасаді базару великими літерами фарбою з’явився напис: "Базар наш. Ми його хапугам не віддамо!".

Уже десятки років поблизу приміщення торгівельного Центру щоденно "кипить" торгівельний мурашник, у якому, без сумніву, більшість жителів колишнього райцентру робили закупки як промислових так і продовольчих товарів.

Однак, кілька років тому, на ласий шматочок землі у центрі Бородянки накинув око місцевий підприємець, депутат, на той час районної, а тепер селищної ради.

Завдяки наполегливості активістів торгового ринку, їх постійними зверненнями до голови селищної ради, вони зуміли зберегти робочі місця для своїх колег. Базар продовжив функціонувати, однак народний обранець ніяк не заспокоївся. Й начальник відділу містобудування та архітектури Бородянської селищної ради Бучанського району Київської області Юрій Міщенко підписав №1 від 27 липня 2020 року:

Розглянувши заяву ТОВ "ТОРГОВЕЛЬНИЙ ЦЕНТР БОРОДЯНКА" та наявні матеріали, згідно наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №135 від 31.05 2017 року "Про затвердження порядку введення реєстру містобудівних умов та обмежень".
НАКАЗУЮ:
Затвердити містобудівні умови та обмеження за № 0001-07-2020 від 27.07.2020 року Реконструкція торгівельних приміщень (1 та 2 черга) за адресою Київська область  смт Бородянка, вул. Центральна 345 надані ТОВ "ТОРГОВЕЛЬНИЙ ЦЕНТР БОРОДЯНКА".

Та, виявилося, що саме цей наказ дав "зелене світло" згаданому підприємцю і він звернувся (уже вкотре) до селищного голови, що йому був наданий дозвіл на проведення будівельних робіт на території ринку.

Однак, не діждавшись згоди очільника громади, селищний депутат рейдерським способом розпочав будівельні роботи на згаданій території. Із цього приводу селищний голова Олександр Сахарук звернувся у своєму листі від 23 березня 2021-го року до Бородянського відділення поліції Ірпінського відділу поліції ГУНП в Київській області.  У ньому, зокрема, йдеться, що "проведення будівельних робіт без надання відповідного дозволу Бородянською селищною радою договором оренди не передбачено. Дозволу на проведення будівельних робіт на проведення реконструкції майнового комплексу-ринку в смт Бородянка по вул. Центральна, 345, Бородянська селищна рада не надавала…".  Якщо перефразувати подальший текст листа, то селищний голова просить поліцію призупинити даний вандалізм підприємця на території ринку.

Спеціалісти Державної архітектурно-будівельної інспекції найближчим часом поведуть огляд території місцевого ринку у центрі Бородянки.

Також нагадаємо, що бородянські волонтери та учні Бородянської загальноосвітньої школи № 1 посадили кедрові дерева біля свого навчального закладу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: