#

У Бородянській ОТГ за допомогою Угорщини відновлюватимуть заклади освіти

18.06.2022 12:45
У Бородянській ОТГ за допомогою Угорщини відновлюватимуть заклади освіти
Фото з місця події

Учора, 17 червня, Київська ОВА, Угорська екуменічна служба допомоги, Бучанська та Бородянська територіальні громади підписали меморандум про партнерство та співпрацю

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА, дана угода передбачає проведення реконструкції навчального комплексу в селі Загальці Бородянського району. Школу у даному населеному пункті мають відновити до початку навчального року.

Враховуючи рівень пошкоджень дитячого садку в НВК, партнери спочатку встановлять тимчасовий дитячий заклад модульного типу. Він буде обладнаний всім необхідним. Після закінчення реконструкції школи, розпочнуться й роботи з відбудови дитячого садка.

Крім того, підписаний меморандум передбачає будівництво в Бучанській громаді сучасного хабу з надання послуг, до якого увійдуть медична амбулаторія, ЦНАП та поштове відділення.

Заступниця голови КОВА Жанна Осипенко сказала:

Ми вдячні кожному, хто долучається до відбудови Київщини – уряду Угорщини, пану Послу, Угорській екуменічній службі допомоги, нашим колегам із Закарпатської військової державної адміністрації. Це тільки перші кроки у нашій спільній взаємодії над відновленням Київської області.

Нагадаємо, що Іванківський районний історико-краєзнавчий музей, який постраждав від дій росіян, внесли у список об’єктів для відбудови.

Читати "Моя Київщина" у Telegram